آبشار لندی؛ سفری به بهشت زاگرس

آبشار لندی

  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: ۱ تا ۲ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران،‌ استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان اردل، بخش میانکوه، دهستان شلیل، روستای لندی

جریان آب در آبشار لندیمشاهده روی نقشهمشاهده ساعت کاریاطلاعات تماس

آبشار لندی یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی ایران است که در دل طبیعت بکر و دست‌نخورده استان چهارمحال و بختیاری در نزدیکی شهر اردل قرار دارد. لندی، یکی از آبشارهای دائمی کشور محسوب می‌شود و به‌دلیل مسیر دسترسی دشواری که دارد، طبیعت آن دست‌نخورده باقی مانده است. مسیر منتهی به آبشار لندی شاید سخت باشد؛ اما زیبایی خیره‌کننده آن قطعا شما و همه طبیعت دوستان را شگفت زده خواهد کرد.

اگر قصد سفر به اردل دارید و می‌خواهید آرامش را در دل طبیعت تجربه کنید، آبشار لندی یکی از بهترین جاهایی است که می‌توانید انتخاب کنید. در ادامه به معرفی کامل این جاذبه بی‌نظیر خواهیم پرداخت تا بدانید که آبشار لندی کجاست و درباره مسیرهای دسترسی و بهترین زمان بازدید از آن، اطلاعات بیشتری به دست آورید.

فهرست مطالب

  • آبشار لندی کجاست؟
  • مسیر دسترسی به آبشار لندی
  • درباره آبشار لندی
  • تفریحات آبشار لندی
  • طبیعت‌گردی و کوهنوردی
  • عکاسی از مناظر طبیعی
  • تماشای زندگی عشایری
  • بهترین زمان سفر
  • کمپینگ در نزدیکی آبشار لندی
  • آبشارهای نزدیک به لندی
  • جاهای دیدنی اطراف آبشار لندی
  • تنگ نا گوزلک
  • منطقه حفاظت‌شده هلن
  • تالاب چغاخور
  • پارک جنگلی پروز
  • اقامتگاه‌های نزدیک به آبشار لندی

کپی لینک

آبشار لندی کجاست؟

  • آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان اردل، بخش میانکوه، دهستان شلیل، روستای لندی (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله آبشار لندی تا شهرکرد: ۱۹۰ کیلومتر (۳ ساعت و ۳۰ دقیقه با خودرو)
  • فاصله آبشار لندی تا تهران: ۷۳۰ کیلومتر (۹ ساعت با خودرو)

آبشار لندی اردل یکی از زیباترین آبشارهای ایران است که در منطقه شلیل از توابع شهرستان اردل قرار دارد. این آبشار در فاصله ۱۲۵ کیلومتری از شهر اردل واقع شده است. ضمن اینکه آبشار فاصله کمی با روستای لندی دارد.

آبشار لندی از زیباترین ابشارهای چهارمحال و بختیاریعکاس: نامشخص / anyja.ir

کپی لینک

مسیر دسترسی به آبشار لندی

برای رسیدن به آبشار لندی از شهرکرد، از طریق بزرگراه آزادگان به سمت بزرگراه شهر کیان-طاقانک بروید؛ سپس مسیرتان را در بزرگراه طاقانک-شلمزار ادامه دهید. مسیرتان را به شلمزار-گهرو تغییر دهید و در ادامه در جاده گهرو-ناغان برانید. حالا باید از کمربندی شهید سلیمانی وارد جاده دهدز-ناغان شوید. در طول مسیر، به یک دو راهی می‌رسید که باید به مسیر فرعی سمت راست بپیچید و در این مسیر رانندگی کنید تا به روستای لندی برسید. فاصله روستا تا جاده اصلی حدود ۴۰ کیلومتر است که چند کیلومتر آخر آن خاکی می‌شود؛ ولی امکان تردد در آن برای انواع خودروها وجود دارد.

در روستای لندی می‌توانید خودروی خود را پارک کنید و مسیر پیاده‌روی به سمت آبشار را آغاز کنید. فاصله روستا تا آبشار شامل مسیرهای کوهستانی و طبیعت وحشی منطقه می‌شود. این مسیر یکی از زیباترین و چالش‌برانگیزترین مسیرهای طبیعت‌گردی ایران به شمار می‌رود و حدود دو ساعت کوه‌پیمایی پیش رو دارید.

مسیر کوهنوردی آبشار لندیعکاس: هادی کریمی / wikiloc.com

کپی لینک

درباره آبشار لندی

آبشار لندی یکی از جاهای دیدنی اردل است که با ارتفاعی حدود ۴۰ متر و عرض تقریبی سه متر از ارتفاعات اطراف سرچشمه می‌گیرد. این آبشار پس از عبور از دل کوه‌ها و صخره‌های عظیم با رودخانه بازفت یکی می‌شود و در نهایت به دریاچه سد کارون ۴ می‌ریزد؛ بنابراین این آبشار نه‌تنها جاذبه‌‌ای طبیعی و دیدنی است، بلکه نقش مهمی در تامین آب رودخانه بازفت هم دارد.

بلندترین آبشارهای ایران را بشناسیدبلندترین آبشارهای ایران در بخش‌های مختلفی از کشور ما از شمال تا جنوب قرار گرفته‌اند. آبشارهای بلند ایران از زیباترین جاذبه‌های طبیعی این سرزمین هستند.مینا بهزادی‌منشمطالعه '17بلندترین آبشارهای ایران را بشناسید

منطقه‌ سرسبز لندی در دل رشته‌کوه‌های زاگرس جای گرفته است و به دلیل طبیعت دست‌نخورده و چشم‌اندازهای فوق‌العاده، توجه هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند.

در صورت بارندگی در منطقه، مسیر پیاده‌روی به‌شدت لغزنده می‌شود؛ بنابراین باید خیلی مواظب باشید. علاوه بر این، می‌توانید از کرامپون (زنجیر کفش) استفاده کنید.

از آنجا که پوشش شبکه موبایل و اینترنت تقریبا در همه نقاط محدوده آبشار لندی وجود دارد، نگرانی از این بابت نخواهید داشت. در اطراف آبشار لندی امکانات رفاهی نظیر مغازه و سرویس بهداشتی وجود ندارد. با توجه به پیاده‌روی طولانی برای رسیدن به آبشار، بهتر است از کفش مناسب استفاده کنید. در صورتی که راهنمای محلی همراهتان نبود، توصیه می‌شود اقدام به پایین رفتن از آبشار نکنید. با توجه به مسیر روستای لندی تا آبشار، پیمایش آن برای کودکان و افراد سالخورده آسان و مناسب نیست.

مسیر کوهستانی آبشار لندی
مسیر کوهستانی آبشار لندی
عکاس: هادی کریمی / wikiloc.com

کپی لینک

تفریحات آبشار لندی

بازدید از آبشار لندی به شما این فرصت را می‌دهد که علاوه بر لذت بردن از طبیعت بکر، فعالیت‌های هیجان‌انگیز دیگری را هم در دل کوه‌ها تجربه کنید. در ادامه بهترین تفریحاتی این منطقه را به شما معرفی خواهیم کرد:

کپی لینک

طبیعت‌گردی و کوهنوردی

برای رسیدن به آبشار لندی باید بخشی از راه را که مسیرهای کوهستانی و جنگلی هستند، به‌صورت پیاده طی کنید. این مسیر که حدود دو تا سه ساعت طول می‌کشد، فرصت خوبی برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و کوهنوردی فراهم می‌کند.

کپی لینک

عکاسی از مناظر طبیعی

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، این منطقه پر از زیبایی‌های طبیعی مثل پوشش گیاهی متنوع، رودخانه بازفت و خود آبشار لندی است؛ بنابراین اگر علاقه‌مند به عکاسی هستید، عکس‌های فوق‌العاده‌ای می‌توانید در این سفر هیجان‌انگیز بگیرید.

ارتفاع آبشار لندیعکاس: هادی کریمی / wikiloc.com

کپی لینک

تماشای زندگی عشایری

در مسیر رسیدن به آبشار لندی، ممکن است با چادرهای عشایر بختیاری مواجه شوید. عشایر بسیار مهمان‌نواز هستند؛ بنابراین این شانس را دارید که در مسیر خود با فرهنگ و سبک زندگی آن‌ها آشنا شوید.

کپی لینک

بهترین زمان سفر

بهترین زمان سفر به آبشار لندی فصل بهار و به‌خصوص ماه‌های فروردین و اردیبهشت است. در این فصل طبیعت اطراف آبشار در زیباترین حالت خود قرار دارد و به‌علاوه دمای هوا هم بسیار مطبوع است. بهتر است در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا و در فصل زمستان به دلیل سرمای شدید، به این منطقه سفر نکنید.

بهتر است پیش از شروع سفر در فصل بهار هم وضعیت آب‌وهوا را پیش از حرکت بررسی کنید؛ چراکه بارندگی‌های شدید بهاری، مسیر رسیدن به آبشار را صعب‌العبور و خطرناک می‌کنند.

گردشگران آبشار لندیعکاس: هادی کریمی / wikiloc.com

کپی لینک

کمپینگ در نزدیکی آبشار لندی

محیط اطراف آبشار لندی اردل پر از فضای سبز است و به همین دلیل شرایط برای یک پیک‌نیک چند ساعته در دل طبیعت و لذت بردن از صدای آرامش‌بخش آبشار فراهم است. علاوه بر این،‌ می‌توانید در کنار رودخانه بازفت نیز کمپ بزنید.

کمپینگ شبانه در محدوده آبشار و مسیر منتهی به آن، با تجهیزات کافی و آمادگی لازم، امکان‌پذیر است. در طول این مسیر، چادرهای متعددی از عشایر منطقه برپا شده‌اند که نشان‌دهنده حضور و تردد در این ناحیه است.

عشایر روستای لندیعکاس: هادی کریمی / wikiloc.com

کپی لینک

آبشارهای نزدیک به لندی

آبشار طوف لوچه که ابتدای مسیر پیاده‌روی آن تا ابتدای مسیر پیاده‌روی آبشار لندی، ۱٫۱ کیلومتر فاصله دارد، از آبشارهای نزدیک به لندی است که طی آن حدود دو ساعت زمان می‌برد و اکثر طبیعت‌گردها از هر دو آبشار بازدید می‌کنند. مسیر رسیدن به طوف لوچه ساده است و همه مسیر تقریبا پاکوب دارد؛ ولی باید در زمان بارندگی مراقب باشید، چون نوع خاک این منطقه لغزنده است.

ارتفاع آبشار طوف لوچهعکاس: محسن فلاح / گوگل مپ

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف آبشار لندی

کپی لینک

تنگ نا گوزلک

  • آدرس: چهارمحال و بختیاری،‌ شهرستان اردل، بخش میان کوه، دهستان شلیل، روستای گوزلک
  • فاصله تا آبشار لندی: حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو)

تنگه نا یکی از تنگه‌های زیبا و دیدنی در استان چهارمحال و بختیاری و از جاهای دیدنی شهرستان اردل به حساب می‌آید. این تنگه به دلیل دیواره‌های بلند و باریک، منظره‌ بسیار شگفت‌انگیزی دارد. مسیر این تنگه در برخی نقاط بسیار باریک است و به همین دلیل عبور از آن به‌ویژه در فصل‌های بارندگی دشوار خواهد بود.

صخره های بلند تنگ ناعکاس: سجاد شیخی / www.wikiloc.com

کپی لینک

منطقه حفاظت‌شده هلن

  • آدرس: استانچهارمحال و بختیاری، شهرستان‌های اردل، لردگان و کیار
  • فاصله تا آبشار لندی: ۶۰ کیلومتر (یک ساعت و ۴۵ دقیقه با خودرو)

منطقه حفاظت‌شده هلن یکی از بکرترین و زیباترین مناطق طبیعی در استان چهارمحال و بختیاری است که در محدوده شهرستان‌های اردل، لردگان و کیار قرار دارد. این منطقه که وسعتی بیش از ۴۰ هزار هکتار دارد، در واقع ترکیبی از جنگل‌ و مراتع سرسبز است. جلوه‌ای چشم‌نواز از طبیعت کوهستانی زاگرس را به نمایش می‌گذارد. از جذابیت‌های منطقه هلن می‌توان به بالاترین نقطه آن یعنی کوه بزمنی، ۳,۲۲۵ متر ارتفاع و پایین‌ترین نقطه آن یعنی رودخانه ارمند، ۱,۱۶۸ متر ارتفاع اشاره کرد.

نام این منطقه برگرفته از اسم یک زن آمریکایی به نام «هلن جفریز بختیار» (Helen Jeffreys Bakhtiar) است که در دهه ۱۹۳۰ با یکی از مردان ایل بختیاری که پزشک هم بود، ازدواج کرد. پس از آن هلن و همسرش به درمان مردم ایل پرداختند. ایثار و حضور تأثیرگذار او در منطقه باعث شد که یکی از کوه‌های این منطقه به احترام او «هلن» نام‌گذاری شود؛ نامی که بعدها به کل این دشت وسیع اطلاق شد.

طبیعت منطقه حفاظت شده هلنعکاس: matin / گوگل مپ

کپی لینک

تالاب چغاخور

  • آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان بروجن، ۴۴ کیلومتری شهر بروجن، جاده شهرکرد-خوزستان
  • فاصله تا آبشار لندی: ۱۳۵ کیلومتر (دو ساعت و ۴۵ دقیقه با خودرو)

تالاب چغاخور، یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی استان چهارمحال و بختیاری است که در دل ارتفاعات زاگرس و در نزدیکی شهر بلداجی قرار دارد. این تالاب بیش از ۲۳۰۰ هکتار مساحت دارد و در بهار و زمستان میزبان پرندگان مهاجر است.

بهترین زمان برای سفر به تالاب چغاخور بدون شک فصل بهار و تابستان است؛ چون هوای این منطقه خنک و دل‌پذیر است و علاوه بر این، طراوت و سرسبزی آن هم به اوج خود می‌رسد. اگر در فصل تابستان از آبشار لندی دیدن کردید، حتما سری هم به این تالاب بزنید. عشایر ایل بختیاری در این فصل به این منطقه کوچ می‌کنند و بنابراین این شانس را دارید که با زندگی عشایر هم آشنا شوید.

طبیعت تالاب چغاخور عکاس: محسن سعیدی فر / google.com

کپی لینک

پارک جنگلی پروز

  • آدرس: استانچهارمحال و بختیاری، شهرستان لردگان، ۵۰ کیلومتری شهر لردگان
  • فاصله تا آبشار لندی: حدود ۱۵۰ کیلومتر (سه ساعت و ۲۰ دقیقه با خودرو)

پارک جنگلی پروز، یکی از زیباترین جاهایی است که به‌عنوان یک طبیعت‌گرد می‌توانید در استان چهارمحال و بختیاری ببینید. این پارک که در دل دره‌ای سرسبز و در امتداد رودخانه‌ای زلال واقع شده است، در فاصله ۵۰ کیلومتری از لردگان و ۱۸۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد. جذابیت اصلی این منطقه را جنگل‌های بلوط و رودخانه پرآب تشکیل می‌دهند.

پروز به دلیل داشتن امکاناتی مانند مسیر آسفالت، پارکینگ، سکوهای نشیمن و سرویس بهداشتی؛ فضای مناسبی برای پیک‌نیک و استراحت در دل طبیعت دارد. اگر خواستید از این پارک دیدن کنید، بهار و پاییز بهترین فصول هستند.

رودخانه پارک جنگلی پروزعکاس: نامشخص / kojaro.com

کپی لینک

اقامتگاه‌های نزدیک به آبشار لندی

از آنجایی که آبشار لندی در منطقه‌ای نسبتا بکر و کوهستانی واقع شده است، اقامتگاه‌ خاصی در حوالی آن وجود ندارد. بیشتر گردشگران برای اقامت در این منطقه کمپ می‌زنند؛ البته برای کمپینگ باید تجهیزات کامل مانند چادر، کیسه‌ خواب، غذای کافی و وسایل ایمنی به همراه داشته باشید.

اگر به کمپینگ علاقه ندارید، می‌توانید در روستای لندی، سوئیت اجاره کنید که یکی از اهالی روستا، دو سوئیت را در اختیار گردشگران می‌گذارد. علاوه بر این، چندین اقامتگاه بومگردی در اردل و حومه آن فعالیت می‌کنند که می‌توانند گزینه‌های خوبی برای اقامت باشند؛ هرچند که در فاصله نسبتا دوری از آبشار لندی قرار دارند.

خانه های روستای لندی
روستای لندی
عکاس: هادی کریمی / wikiloc.com

آیا تاکنون به این آبشار سفر کرده‌اید یا تجربه خاصی از سفر به آبشار لندی دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: حسن مومنی

سوالات متداول

  • آبشار لندی کجاست؟

    آبشار لندی از جاهای دیدنی اردل است که در شهرستان اردل استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

  • بهترین زمان بازدید از آبشار لندی چه فصلی است؟

    بهترین زمان برای بازدید از آبشار لندی، فصل بهار و به‌ویژه ماه‌های فروردین و اردیبهشت است. در این زمان، هوا معتدل و مناظر طبیعی منطقه به‌خصوص پوشش گیاهی و رودخانه‌ها بسیار زیبا و سرسبز هستند.

مقالات مرتبطبهترین مقاصد طبیعت گردی ایران برای دیدن آبشارمطالعه '2712 01 04آبشار کوردی کنآبشارهای یخی ایران؛ ماجراجویی‌ در دنیای برف و یخمطالعه '815 10 03مدرسه یخ نوردی میگون؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: عبدالرضا جوادیلینک منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا