قدیمی‌ترین رستوران جهان: غذاخوری محبوب همینگوی در مادرید

مشاهده همه ویدئو‌هاتبلیغاتتبلیغات

ورودی رستوران بوتین در مادرید

اجاق رستوران بوتین ۳۰۰ سال است که خاموش نشده! اینجا، قدیمی‌ترین رستوران جهان، ارواح با خاطرات «همینگوی» و «گویا» هم‌سفره می‌شوند.

شعله‌های اجاق رستوران «بوتین» (Botín) برای سه قرن خاموش نشده است؛ نه در کوران جنگ داخلی اسپانیا و نه حتی در سکوت مرگبار پاندمی کرونا. این رستوران در قلب مادرید، که کتاب رکوردهای گینس آن را به‌عنوان قدیمی‌ترین رستوران جهان تایید کرده است، به تازگی سیصدمین سالگرد تاریخ پر فراز و نشیب خود را جشن گرفت. (Smithsonian Mag)

میز و صندلی‌های رستوران بوتین در مادریدعکاس: نامشخص / Smithsonian Mag

بوتین فقط یک غذاخوری نیست؛ بلکه موزه‌ای زنده است. افسانه‌ها می‌گویند که «فرانسیسکو گویا»‌ (Francisco Goya)، نقاش مشهور قرن هجدهم، زمانی در این مکان ظرف می‌شسته است. همچنین نقل است که «ارنست همینگوی» (Ernest Hemingway) صحنه‌ پایانی رمان معروفش، «خورشید همچنان می‌دمد»، را پشت یکی از میزهای طبقه بالای بوتین نوشت؛ جایی که امضای پادشاهان اسپانیا بر دیوارهایش به یادگار مانده است.

ساختمان چهار طبقه رستوران که قدمتش به سال ۱۵۹۰ میلادی بازمی‌‌گردد، در مرکز شهر مادرید قرار دارد. در زیرزمین این ساختمان، پله‌های چوبی به سردابی نمور ختم می‌شود که قدیمی‌ترین بخش ساختمان است و طاق‌های آجری‌اش، رازهای بسیاری را در سینه دارد. در انتهای سرداب، راهرویی مخفی قرار گرفته است؛ تونلی که زمانی تمام شهر را به هم متصل می‌کرد و پناهگاه لیبرال‌های فراری از دست دولت و دستگاه تفتیش عقاید بود.

فضای بیرونی رستوران بوتین در مادریدعکاس: نامشخص / Smithsonian Mag

سرداب رستوران بوتین ساکن دیگری هم دارد. افسانه‌ها می‌گویند روحی سرگردان که روزی در رستوران چند ظرف را شکسته، برای مجازات تا ابد در این سرداب زندانی شده است؛ اما فقط ارواح نیستند که به بوتین سر می‌زنند. از خانواده سلطنتی اسپانیا و «ملک حسین»، پادشاه اردن گرفته تا «جکی کندی»، «هنری کیسینجر»، «آنتونیو باندراس» و «کاترین زتا جونز»، همگی طعم تاریخ را در این مکان چشیده‌اند.

کپی لینک

راز بقا؛ سادگی در اوج کیفیت

منوی رستوران بوتین نیز مانند تاریخش، دست‌نخورده باقی مانده است. در حالی که بسیاری از رستوران‌های اسپانیا به سمت غذاهای مدرن و تلفیقی رفته‌اند، بوتین مسیر مخالف را انتخاب کرده است؛ به‌خصوص از نظر حفظ اصالت غذای معروفی که از گوشت بریان‌شده تهیه می‌شود. همه چیز بر پایه مواد اولیه تازه و دستور پخت‌هایی است که سینه به سینه منتقل شده‌اند.

تنور تاریخی رستوران بوتین در مادرید
آشپزخانه رستوران بوتین در مادرید

خانواده «گونزالس»، مالکان رستوران، می‌دانند که نمی‌توان تنها به افتخارات گذشته تکیه کرد. آن‌ها با برگزاری رویدادهای ویژه، راه‌اندازی وب‌سایت و لوگوی جدید و ارائه یک منوی ویژه سیصدمین سالگرد، گامی به سوی دنیای دیجیتال برداشته‌اند؛ اما برخی چیزها هرگز تغییر نخواهند کرد. مهم‌ترین آن‌ها، اجاق معروف رستوران است که شعله‌هایش نماد تداوم است. وقتی از «آنتونیو گونزالس»‌ (Antonio González) پرسیدند چطور آتش آن را همیشه روشن نگه می‌دارند، با اشاره به اسطوره یونانی، پرومتئوس، پاسخ داد:

ما آتش را از خدایان می‌دزدیم.

این استعاره، گویای همه چیز است. ورود به بوتین تجربه‌ای از نوآوری انسان و خلاقیت برای زنده ماندن در دنیایی است که مدام در حال تغییر است؛ با این همه، بوتین شخصیت خودش را دارد و باید همین‌طور باقی بماند.

سالن غذاخوری رستوران بوتین در مادریدعکاس: نامشخص / Smithsonian Mag

اگر به مادرید سفر کنید، آیا طعم تاریخ را در قدیمی‌ترین رستوران جهان خواهید چشید؟ دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس کاور: Getty Images | عکاس:‌ Callum Moy

بیشتر بخوانید:افتتاح موزه بنکسی در مادرید؛ آثار یک شبح روی دیوارهامطالعه '218 بهمن 03نقاشی دخترکی به دنبال بادکنک قلبی اثر بنکسیبهترین رستوران ‌های مادرید، طعم خوش غذای اسپانیاییمطالعه '527 شهریور 96رستوران های مادریدمقاله رو دوست داشتی؟لایکنظرت چیه؟ارسال نظربوکمارکاشتراک‌گذاری

  • پوریا محمدی پیونددنبال کردن

لینک منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا