غذاهای خیابانی ژاپن؛ جشنواره‌ای از طعم‌های شگفت‌انگیز

ژاپن نه‌تنها به معابد باشکوه، تکنولوژی پیشرفته و مناظر چشم‌نواز خود شهرت دارد، بلکه خیابان‌های این کشور میزبان بخشی از هیجان‌انگیزترین و خوشمزه‌ترین تجربه‌های غذایی دنیا است. غذاهای خیابانی ژاپن، ترکیبی از طعم‌های سنتی و خلاقانه‌ را تشکیل می‌دهند که در هر گوشه‌ از شهرهایی چون اوزاکا و توکیو، از غرفه‌های کوچک گرفته تا دست‌فروش‌های محلی، پیدا می‌شوند.

فرهنگ غذاهای خیابانی ژاپن، قدمت طولانی دارد و مردم محلی و گردشگران را با تنوع بی‌نظیری شگفت‌زده می‌کند. چه عاشق غذاهای دریایی باشید، چه طعم‌های تند و خوش‌نمک را بپسندید و حتی ، دسرهای شیرین و لطیف را ترجیح دهید، در این لیست چیزی برای شما پیدا می‌شود.

از توپ‌های کوچک و خوشمزه «تاکویاکی» گرفته تا «یاکیتوری» که عطر کباب زغالی آن، هر رهگذری را مجذوب می‌کند، هر غذا، داستانی از سنت و ذوق آشپزی ژاپنی را روایت می‌کند. در کوچه‌های پر جنب و جوش شهرهای ژاپن، غرفه‌های رنگارنگ غذاهای خیابانی با عطر و طعم دلپذیر، هر رهگذری را به وسوسه می‌اندازند. این غذاها که با مواد اولیه تازه و با کیفیت تهیه می‌شوند، نه تنها سیرکننده هستند، بلکه تجربه فرهنگی و اوقات لذت‌بخشی را برای همگان به ارمغان خواهند آورد. در ادامه به نقل از واندر لاست به بررسی تعدادی از محسوب‌ترین غذاهای خیابانی ژاپن می‌پردازیم.

فهرست مطالب

  • تاکویاکی
  • شیویاکی
  • اوکونومیاکی
  • یاکیتوری
  • تایاکی
  • یاکی‌ سوبا
  • ایکایاکی
  • دانگو
  • یاکی توموروکوشی
  • یاکی ایمو

کپی لینک

تاکویاکی

«تاکویاکی» (Takoyaki)، توپ‌های لقمه‌ای خوشمزه‌ای است که از خمیر آرد گندم تهیه و در قالب‌های مخصوص پخته می‌شود. این غذا را می‌توان هم در دکه‌های خیابانی و هم در رستوران‌های کوچک سنتی پیدا کرد.

تاکویاکی یا توپ‌ های لقمه‌ ای ژاپنیعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

داخل این توپ‌های طلایی و ترد، تکه‌های کوچک اختاپوس، تمپورا، پیازچه و ترشی زنجبیل قرار دارد و در نهایت، آن را سرخ می‌کنند تا به رنگ دلپذیری درآید. تماشای سرآشپزی که با مهارت این توپ‌ها را با چاپستیک برمی‌گرداند، تقریبا به اندازه خوردن این غذا لذت‌بخش است.

کپی لینک

شیویاکی

«شیویاکی» (Shioyaki) در نگاه اول، شاید فقط یک «ماهی روی سیخ» به نظر برسد؛ اما در پس این غذای ساده، تکنیک خاصی نهفته است. این ماهی با تکنیک «کبابی کردن با نمک» تهیه می‌شود؛ یک روش خاص ژاپنی که در آن، ماهی که معمولا از نوع خال‌خالی است را ابتدا با مقدار زیادی نمک مزه‌دار و پس از یک شب استراحت، در صبح روز بعد، روی آتش کباب می‌کنند.

شیویاکی یا ماهی کبابی روی چوبعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

شیویاکی به‌شدت شور است؛ پس اگر طعم‌های نمکی چون اسنک‌های گوشتی شور را دوست دارید، عاشق این ماهی کبابی خواهید شد.

کپی لینک

اوکونومیاکی

«اوکونومیاکی» (Okonomiyaki)، از جمله غذاهای رایج در سراسر ژاپن است؛ یک پنکیک خوش‌طعم که از هر چیزی که در دسترس باشد، تهیه می‌شود. خمیر آن معمولا شامل تخم‌مرغ، گوشت یا غذاهای دریایی، سبزیجات و حتی پنیر است؛ اما مواد تشکیل‌دهنده آن با توجه به منطقه و سلیقه افراد، متفاوت خواهد بود.

 اوکونومیاکی، پنکیک ژاپنیعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

این خمیر را روی یک صفحه گریل داغ می‌ریزند و بر می‌گردانند، تا از هر دو طرف پخته شود. سپس روی آن را با سس مخصوص، سس مایونز، تکه‌‌های بونیتو (ماهی خشک)، ورقه‌های جلبک دریایی و زنجبیل ترشی‌ تزئین می‌کنند. در برخی رستوران‌ها، مشتریان می‌توانند «اوکونومیاکی» خود را درست کنند؛ آن‌ها، مواد را در یک کاسه مخلوط می‌سازند و روی گریل کوچک مخصوص خود می‌پزند که این تجربه را هیجان‌انگیزتر خواهد کرد.

کپی لینک

یاکیتوری

فرقی نمی‌کند که یک روز طولانی را پشت سر گذاشته‌اید یا پس از یک تفریح حسابی به خانه بر می‌گردید، همیشه می‌توانید که روی گوشت کبابی روی سیخ، حساب کنید تا شما را سیر کند. «یاکیتوری» (Yakitori) نسخه ژاپنی این غذای خیابانی است که با وجود اندازه کوچک و ظریف، کاملا رضایت‌بخش است.

یاکیتوری یا کباب ژاپنیعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

«یاکیتوری» را روی آتش زغال، کباب می‌کنند. محبوب‌ترین نوع آن با گوشت مرغ درست می‌شود؛ اما گوشت گاو نیز طرفداران بسیاری دارند. برخی از کبابی‌ها، گزینه‌های عجیب‌تری مانند یک گنجشک کامل را هم ارائه می‌دهند؛ پس قبل از سفارش، حتما از نوع گوشت مطمئن شوید.

کپی لینک

تایاکی

«تایاکی» (Taiyaki) مخصوص افرادی است که طرفدار شیرینی هستند. این وافل ژاپنی به شکل ماهی ساخته و با موادی مانند خمیر لوبیای قرمز، کاسترد یا شکلات پر می‌شود.

تایاکی یا وافل ژاپنی ماهی شکلعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

«تایاکی» را در قالب‌های مخصوصی می‌پزند و یک خوراکی کاملا ژاپنی به حساب می‌آید؛ خوراکی که به گونه‌ای طراحی شده که به همان اندازه که خوشمزه است، زیبا هم به نظر می‌رسد. بافت گرم و نرم آن همراه با طعم شیرین و د‌لچسب، این خوراکی را به یکی از محبوب‌ترین اسنک‌های خیابانی ژاپن تبدیل کرده است.

کپی لینک

یاکی‌ سوبا

گاهی هیچ چیزی به‌اندازه یک بشقاب نودل خوشمزه لذت‌بخش نیست؛ نودلی که در تابه ووک سرخ شده باشد و این غذا در ژاپن، همان «یاکی‌ سوبا» (Yakisoba) است. برای پخت این غذا، نودل‌های گندمی را همراه با گوشت خوک و سبزیجات تفت می‌دهند و با یک سس تند مخصوص مزه‌دار می‌کنند. روی غذا نیز معمولا با تکه‌های ماهی بونیتو، زنجبیل و مایونز، تزئین می‌شود.

غذای خیابانی یاکی سوباعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

گاهی «یاکی‌ سوبا» را با یک تخم‌مرغ نیمرو سرو می‌کنند. برخی فروشندگان خیابانی نیز آن را در یک نان ساندویچی مثل نان هات‌داگ قرار می‌دهند و به نام «یاکی‌ سوبا پان» (Yakisoba pan) به فروش می‌رسانند که ترکیب جذابی از نودل و ساندویچ است.

کپی لینک

ایکایاکی

در ژاپن، هیچ چیزی به اندازه بافت جویدنی «ایکایاکی» (Ikayaki) یا ماهی مرکب کبابی روی سیخ لذت‌بخش نیست. این غذا بدون شاخک‌های ماهی مرکب سرو می‌شود؛ روی آن را با سس شیرین سویا می‌پوشانند و سپس، روی زغال کباب می‌کنند.

ایکایاکی یا ماهی مرکب کبابی عکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

آشپزها اغلب، خطوط زیبایی روی سطح آن به وجود می‌آورند که باعث می‌شود تا این غذا نه‌تنها خوشمزه، بلکه از نظر بصری نیز جذاب باشد.

کپی لینک

دانگو

«دانگو» (Dango)، نوعی دامپلینگ شیرین ژاپنی است که از آرد برنج چسبناکی به نام «موچیکو» (mochiko) تهیه می‌شود. این خوراکی لطیف و خوش‌طعم است و معمولا، سه یا پنج عدد از آن را روی یک سیخ سرو می‌کنند.

دانگو کوفته شیرین ژاپنیعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

«دانگو» در تمام طول سال خورده می‌شود؛ اما در هر فصل، نوع خاصی از آن رواج دارد به‌عنوان مثال، در فصل شکوفه‌های گیلاس، «هانامی دانگو» (hanami dango) ظاهر می‌شود که به افتخار شکوفه‌ها نام‌گذاری شده است؛ آن را در سه رنگ صورتی، سفید و سبز تهیه می‌کنند تا زیبایی گل‌ها و طبیعت را منعکس سازد.

کپی لینک

یاکی توموروکوشی

«یاکی توموروکوشی» (Yaki Tomorokoshi) ساده اما لذت‌بخش، نسخه ژاپنی «ذرت کبابی» به حساب می‌آید. این ذرت را روی شعله کبابی می‌کنند؛ سپس با ترکیبی از چاشنی سنتی ژاپنی موسوم به «میسو» (miso)، سس سویا و کره پوشانده و روی سیخ سرو می‌شود.

یاکی توموروکوشی یا ذرت کبابی ژاپنیعکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

بسیاری از افراد معتقدند که این نوع ذرت کبابی، خوشمزه‌ترین ذرتی است که تا به حال امتحان کرده‌اند.

کپی لینک

یاکی ایمو

در یک روز پاییزی سرد، هیچ چیز به اندازه سیب‌زمینی شیرین تنوری ژاپنی یا به اصطلاح «یاکی ایمو» (Yaki Imo) پوشانده در یک پاکت کاغذی قهوه‌ای، نمی‌تواند بدن را گرم کند.

یاکی ایمو یا سیب‌ زمینی شیرین تنوری ژاپنی عکاس: نامشخص / wanderlustmagazine

این خوراکی ساده اما محبوب در ژاپن، روی آتش چوبی پخته می‌شود. پوست آن لطیف و به طرز دلپذیری جویدنی، داخل آن نرم و پف‌دار و طعم آن، اندکی شبیه کارامل است. «یاکی ایمو» را از سیب‌زمینی شیرین «ساتسوما-‌ایمو» (Satsuma-imo) تهیه می‌کنند که تنها در ژاپن یافت می‌شود. میان‌وعده‌ای گرم و دل‌چسب و آرامش‌بخش، به ‌خصوص برای زمانی که تیم مورد علاقه‌ شما، آن‌طور که انتظار می‌رفت، خوب عمل نکرده باشد.

کباب های چوبی در خیابان های ژاپنعکاس: نامشخص / سایت blog.japanwondertravel.com

شما از غذاهای خیابانی ژاپن چه می‌دانید؟ تا به حال، این غذاها را امتحان کرده‌اید؟ کدام‌یک را بیشتر دوست داشتید؟ لطفا نگاه، نظر و تجربه ارزشمند خود را با کجارو و همراهان آن نیز به اشتراک بگذارید.

عکس کاور از سایت san-j.com

سوالات متداول

  • تاکویاکی چیست و چگونه تهیه می‌شود؟

    تاکویاکی، توپ‌های لقمه‌ای خوشمزه‌ای هستند که از خمیر آرد گندم تهیه و در قالب‌های مخصوص پخته می‌شوند. داخل این توپ‌های طلایی و ترد، تکه‌های کوچک اختاپوس، تمپورا، پیازچه و ترشی زنجبیل قرار دارد و در نهایت، آن را سرخ می‌کنند تا به رنگ دلپذیری درآیند.

  • کدام غذاهای خیابانی ژاپنی بیشتر شبیه به اسنک‌های رایج در کشورهای دیگر هستند؟

    «یاکی توموروکوشی» (ذرت کبابی) و «یاکی‌سوبا» (نودل سرخ‌شده) شباهت زیادی به غذاهای خیابانی در کشورهای دیگر دارند. همچنین، «تایاکی» که یک وافل ماهی‌شکل و پر شده با فیلینگ‌های مختلف است، می‌تواند مشابه وافل‌های پر شده در کشورهای غربی باشد.

لینک منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا