به نقل از ایسنا؛ حسین زندی در نشست «همدان مقصد گردشگری» که توسط کانون گردشگری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی همدان برگزار شد، اظهار کرد:
به نظرم استان همدان هنوز مقصد گردشگری نشده و علت آن را در مدیران دولتی نمیتوان جستجو کرد اگر چه یکی از دلایل مدیران دولتی میتواند باشد اما بخش دیگر آن به مردم و بخش خصوصی مرتبط میشود.
او با بیان اینکه موضوع مقصد گردشگری شدن همدان را سالهاست که هتلداران استان فریاد میزنند و این امر به سیاستگذاری دولتی ما در همدان باز میگردد که در همدان اصلا هتلدار نداریم و همه سالن و رستوراندار هستند، خاطرنشان کرد:
دو ماه از سال از جمله نوروز و ۲۰ روز آخرسال و اواسط خرداد ماه و بخشی از تابستان و برخی مناسبتها در استان همدان وضعیت گردشگری و اقامت گردشگران مناسب است.
زندی ادامه داد:
اما در بقیه سال اگر مقایسه کنید هزینه اقامت هتلهای همدان گرانتر از کیش، قشم، کرمانشاه و مشهد است برای اینکه سیاستگذاری غلط بوده و آن هتلی که به گردشگران اقامت میفروشد هتلداری بلد نیست و اصلا نمیخواهد از این راه پول در بیاورد برای همین رستوران یا سالن هتل خود را با بهای بالایی بدون دردسر اجاره میدهد.
او خاطرنشان کرد:
از خیلی از شهرها بهویژه تهران کسی که تور گردشگری میبندد طوری برنامهریزی میکند که ساعت پنج صبح از تهران خارج و ۱۰ صبح به همدان برسد و تا هفت بعدازظهر پس از بازدید از همدان به سمت کرمانشاه حرکت کند و در استان کرمانشاه اقامت داشته باشد که این موضوع برای استان همدان فاجعه است.
کپی لینک
نبود برنامه برای درآمدزایی از گنجنامه
زندی افزود:
همدان در اواخر سال گذشته ثبت جهانی هگمتانه را داشته و باید در ایام نوروز برای جذب گردشگر بهترین استفاده را از این ظرفیت انجام میداد و بیش از سه چهار برابر در تپه هگمتانه دارای بازدید گردشگر در ایام نوروز میشدیم اما متاسفانه این امر محقق نشد.
زندی ادامه داد:
در شهر همدان میراث فرهنگی تنها در چهار نقطه آرامگاه بوعلی، باباطاهر،گنبد علویان و هگمتانه دارای بلیط فروشی بوده و این برای شهر همدان یک ضعف به شمار میرود، در گنجنامه چرا پول در نمیآید و چرا بلیط فروشی ندارد؟ برای اینکه اصلاً برنامهای برای آن نداشتیم.
او میدان امام و مساجد همدان را یکی از ظرفیتهای مهم در جذب گردشگر دانست و خاطرنشان کرد:
ظرفیتهای ناشناختهای در شهر همدان داریم که با معرفی لازم این اماکن نیز قابلیت جذب گردشگر خواهند داشت و میراث فرهنگی میتواند با بلیط فروشی از این اماکن سود کند.
کپی لینک
تعطیلی موزهها و بقاع همدان در نوروز
زندی اظهار کرد:
متاسفانه موزههای مختلف همدان از جمله موزه برق، موزه آموزش و پرورش، موزه پزشکی و موزه مشاغل همدان و همینطور بقعههای همدان تعطیل هستند در حالیکه میتوان با معرفی این جاذبهها نیز نسبت به جذب گردشگر دو چندان اقدام داشت.
او با بیان اینکه یکی از قدیمیترین و مهمترین بقعهها، بقعه «خضر» بوده که ۷۰۰ سال حفظ شده و هم اکنون گچبریهای تاریخی آن در حال نابودی است، تصریح کرد:
تنها بقعه مذهبی نادر در ایران که ابیات فارسی و شاهنامه روی آن حک شده بقعه «خضر» بوده اما متاسفانه گچبریهای آن در حال نابودی است.
زندی با اشاره به اینکه در اطراف شهر در خُرزنه همدان تعداد هشت غار دستکند وجود دارد اما چرا میراث فرهنگی نمیتواند از این غارهای دستکند پول دربیاورد؟، ادامه داد:
از طرفی بخشی از مقصد گردشگری استان به مردم بستگی دارد که باید با مسافر رفتار خوبی داشته باشند در حالیکه برخی از مردم استان از ورود مسافران و گردشگران به استان چندان راضی نبودند و از شلوغی شهر گلایه داشتند.
زندی همچنین با اشاره به نقش مهم فعالان گردشگری و آژانسها و راهنماها در بحث رونق گردشگری استان همدان، بیان کرد:
متاسفانه آژانسهای مسافرتی ما تاکنون برای جذب گردشگر برای استان همدان تلاش نکردهاند؟ این درحالیست که استان همدان به صورت مداوم به سایر شهرها مسافر و گردشگر دارد.
او با بیان اینکه متاسفانه مهمترین فاکتورهای گردشگری را در همدان نه مدیران و نه فعالان گردشگری و نه مردم ندارند، گفت:
با توجه به وجود ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ اثر تاریخی در استان همدان این امر یک فاجعه بوده که در ایام نوروز تنها ۱۵۸ هزار نفر از اماکن تاریخی استان بازدید داشتهاند.
زندی با اشاره به وجود ظرفیتهای بالای استان همدان اعم از آثار تاریخی، جاذبههای طبیعی در بحث گردشگری در راستای تبدیل شدن همدان به مقصد گردشگری، خاطرنشان کرد:
رویدادهای گردشگری ،ادبی، گردشگری خوراک،گردشگری هیجانی، مذهبی از جمله مواردی بوده که میتوان با برنامهریزی لازم در این رابطه برای گردشگری استان اقدام کرد اما متاسفانه در این حوزهها هم در استان همدان کار مهمی انجام نگرفته و وقتی آن باور و عزم وجود نداشته باشد بهطور قطع اتفاقی هم در حوزه گردشگری استان برای مقصد گردشگری شدن نخواهد افتاد.