ورودی انجمن خیرین میراث تنها ۲۰ میلیارد تومان | سفارش برای حفاری زیاد است!

معاون میراث فرهنگی کشور ورودی مالی دفتر مرکزی انجمن خیرین میراث فرهنگی را تنها ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

«علی دارابی»، قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث و گردشگری که از زمان وزارت عزت ضرغامی تاکنون در سمت خود باقی مانده، در نشست خبری صبح امروز، گزارشی از فعالیت‌های این معاونت ارائه کرد و گفت:

هم‌زمان با دهه فجر ۵۵ پروژه مرمتی در استان‌های مختلف با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد و مجموعه‌ای از نمایشگاه‌ها، همایش‌های تخصصی و کارگاره‌های آموزش نیز برگزار خواهد شد. همچنین در راستای رسیدن هزار موزه فعال در کشور، ۲۶ موزه در حال ساخت است که از این تعداد، ۱۲ موزه منطقه‌ای و ۱۴ موزه استانی را شامل می‌شود. سند ملی میراث فرهنگی و سند ملی موزه‌داری در دست تهیه است و سند ملی میراث فرهنگی به‌زودی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار خواهد گرفت.

معاون میراث فرهنگی که از ایده‌پردازان و مسئولان انجمن خیرین میراث فرهنگی هم بشمار می‌رود، درباره فعالیت این نهاد اظهار داشت:

از ۲۲۰ میلیارد تومانی اعلامی سال گذشته، انجمن تنها ۲۰ میلیاد تومان در دفتر مرکزی ورودی از خیرین داشته است. از این مبلغ ۹ میلیارد تومان هزینه خسارت‌های سیل در دو استان سیستان و بلوچستان و ایلام شده و بخشی نیز در زمینه تهیه پرونده ثبت جهانی مسجد و قلعه الموت صرف شده است. این عدد ورودی دفتر مرکزی انجمن است و اکنون گزارشی از وضعیت دفاتر استانی نداریم.

دارابی در پاسخ به نقش آفرینی وزارت میراث درباره سفارش‌های خاص به حفاری‌های جنجالی در کشور نیز گفت:

دراین‌باره تا دلتان بخواهد سفارش بوده و خواهد بود و تمام‌نشدنی است. همواره می‌گویند که جای مهم، محرمانه و سری هم دارند. طدر این چهار سالیک مورد از این‌ها درست نبوده است، دو سه مورد هم با هدف راستی‌آزمایی انجام و آن پرونده در دولت قبل مختومه اعلام شد.

او همچنین در توضیح بازنگری حرایم میراث فرهنگی و فشار مسئولان محلی برای کاهش حرایم میراثی، دلایل پیشین خود را تکرار کرد و اظهار داشت:

بازنگری تکلیفی است که در برنامه هفتم توسعه برای میراث فرهنگی تعریف شده است و بر این اساس ما نگاه‌مان از بازنگری تقلیل نیست، تدقیق است به همین منظور کارگروهی در استان، اداره‌کل ثبت و احیا و حریم و شورای عالی میراث فرهنگی تشکیل می‌شود تا تمامی موارد بررسی شود. به‌عنوان مثال باغ عباس‌آباد که حریم آن ۵۶۰ هکتار است و پس از بازنگری قرار است به ۱,۱۶۹ هکتار افزایش یابد. همچنین در بحث بازنگری ضمن صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی باید به توسعه، عمران و سازندگی کشور کمک کنیم و دفاع از حقوق عامه مردم را نیز مورد توجه قرار دهیم.

دارابی همچنین وعده داد که به‌زودی درآمد پایگاه‌ها و موزه‌ها در اختیار خودشان قرار خواهد گرفت و افزود:

بازگرداندن درآمدهای اختصاصی اتفاق مهمی است در برنامه هفتم توسعه شاهد آن خواهیم بود که به خزانه بازگردانده می‌شود و دراین‌باره وزیر میراث فرهنگی دستور داده است تا درآمدهای مخصوص هر موزه و هر پایگاه به خود مجموعه برگردانده شود.

لینک منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا